Laadukkaat lasit ja lasitustuotteet Keski-Suomessa

Ota yhteyttä

Monipuolisten lasituspalveluiden ohella Lasi-Kalle Oy myös myy erilaiset lasit ja lasitustuotteet asiakkaille Keski-Suomen alueella.

 

Tuotevalikoimaamme kuuluvat:

 • rakennuslasit
 • turvalasit
 • sisustuslasit
 • peilit
 • valokatteet
 • lasitarvikkeet.

Tutustu korkealaatuisiin tuotteisiimme ja kysy rohkeasti lisää! Autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa.

Rakennuslasit

Rakennuslasituotteisiimme kuuluvat tasolasit, eristyslasit sekä akryylit ja polykarbonaatit.

 

Tasolasit

Tasolasi eli float-lasi on läpinäkyvää ja tasapaksua ikkunalasia. Se on ihanteellinen valinta, kun halutaan kirkasta läpinäkyvyyttä. Tasolaseihin kuuluvat jalostetut lasituotteet, jotka on kehitetty kohentamaan esimerkiksi aurinkosuojaa, palosuojaa, äänieristävyyttä tai turvallisuutta. Lasia voidaan pinnoittaa, karkaista, laminoida, silkkipainaa, koristemaalata ja hopeoida.

Eristyslasit

Eristyslasit eli lämpölasit ovat ulkoseinien laseja. Niiden avulla voidaan estää lämmön siirtymistä ulkoa sisätiloihin ja päinvastoin. Eristyslasissa kaksi tai useampi lasilevy on liitetty ilmatiiviisti kiinni toisiinsa, ja eristysteho riippuu siitä, miten paksu elementti on. Laseihin voidaan liittää myös muita eristäviä elementtejä. Valmistamme eristyslasit uusiin ja vanhoihin kohteisiin mittatilaustyönä nopealla toimitusajalla.

 

Asennamme myös energiaa säästävät aurinkosuojalasit sekä melulta suojaavat desibelilasit, jotka on laminoitu sopivan paksuisella ääntä eristävällä kalvolla. Laseissa voidaan käyttää sävytettyjä kalvoja.

 

Akryylit ja polykarbonaatit

Akryyli eli pleksi soveltuu säänkestävyytensä ansiosta hyvin ulkokäyttöön. Se on hyvin valoa läpäisevä muovi, ja monissa tapauksissa akryyliä voidaankin käyttää lasin sijasta. Ikkunalasiksi akryyli ei kuitenkaan sovellu, sillä se naarmuuntuu helposti. Akryyliä on saatavilla eri väreissä ja paksuuksissa.

 

Polykarbonaatti on puolestaan iskunkestävä materiaali, jota on helppo työstää. Se naarmuuntuu helposti, mutta kestää ilkivaltaa tavallista lasia paremmin – materiaali on käytännössä särkymätön. Kovapintainen polykarbonaatti on saatavilla myös UV-suojattuna. Materiaalia käytetään muun muassa veneissä, hallien tai koneiden lasituksissa sekä väli- ja suojaseinissä.

Turvalasit

Laajaan turvalasien valikoimaamme sisältyy erilaisia laseja aina palosuojalaseista luodinsuojalaseihin ja murronsuojalaseihin.

 

Palosuojalasit

Toimitamme laajan valikoiman CE-merkittyjä ja testattuja palosuojalaseja kaikissa paloluokissa.

 

Palosuojalasi suojaa liekeiltä ja savukaasuilta. Lasit toimivat samalla turvalaseina ja ovat täysin UV-säteilyn kestäviä. Lasit jaetaan kolmeen luokkaan: E, EW ja EI. Luokan jälkeiset numerot tarkoittavat palosuoja-aikaa, esim. EI30.

Luodinsuojalasit

Luodinsuojalasit ovat monikerroksisia laminoituja laseja, jotka suojaavat luodin läpäisyltä. Lasi murtuu luodin voimasta, mutta ei hajoa. Luodinsuojalasi estääkin lasin läpi murtautumisen esimerkiksi erilaisissa liiketiloissa.

 

Luodinsuojalasit luokitellaan läpäisynestokykynsä mukaisesti eri luokkiin. Esimerkiksi pienoiskiväärin luodilta suojaamiseen riittää ohuempi lasi kuin rynnäkkökiväärin luodilta suojaamiseen.

 

Murronsuojalasit

Murronsuojalasi on vahvaa tai monikerroksista laminoitua lasia, joka ei hajoa pirstaleiksi yhdellä iskulla.

 

Säteilysuojalasit

Säteilysuojalasit ovat lyijypitoisia laseja. Lyijy imee säteilyn ja muuntaa sen lämmöksi. Säteilysuojalaseja käytetään röntgenlaitetilojen suojauksessa sekä teollisuudessa.

 

Takkaluukkulasit

Takkaluukunlaseina käytämme Robaxin 4 mm:n vahvuista tulenkestävää lasia. Tämä keraaminen lasi kestää lämpöä jopa 800 asteeseen saakka.

 

Valvontapeilit

Toimitamme valvontapeilit ulko- ja sisäkäyttöön. Valvontapeilit parantavat turvallisuutta ja suojausta tiloissa, joissa pitää nähdä kulmien tai esteiden taakse. Tavallisimpia käyttökohteita ovat myymälät ja liiketilat sekä parkkihallit ja porttikongit.

Karkaistut lasit

Lasi karkaistaan kuumentamalla se +600 asteeseen, jonka jälkeen se jäähdytetään nopeasti. Tämän ansiosta lasin pintaan syntyy noin viisi kertaa normaalia suurempi pintajännitys. Karkaistu lasi kestää käytössä enemmän vääntöä ja kolhuja kuin tavallinen karkaisematon lasi. Särkyessään se murenee pieniksi paloiksi, eikä aiheuta turvallisuusriskiä.

 

Karkaistu lasi soveltuu esimerkiksi märkätiloihin sekä terasseille ja parvekkeille. Sitä käytetään myös sisustuselementtinä: se sopii vaikkapa kipinäsuojaksi takan edustalle tai sisustusmateriaaliksi keittiöön.

 

Laminoidut lasit

Laminoitu lasi valmistetaan sulattamalla kahden tai useamman lasin väliin PVB-kalvo. Kalvon ansiosta laminoitu lasi ei aiheuta särkyessään vaaratilanteita, sillä sirpaleet jäävät kiinni kalvoon.

 

Kalvoa on saatavissa sekä kirkkaana että useissa eri sävyissä. Laminoitua lasia käytetään autojen tuulilaseissa, lasikaiteissa, lasikatoissa sekä liukuovissa. Se sopii myös työkoneisiin, joissa on reiättömät suorat lasit.

 

Karkaistut laminoidut lasit

Karkaistua, laminoitua lasia käytetään esimerkiksi kattojen ja kaiteiden lasituksissa. Laminointikalvo suojaa vaaratilanteissa ja karkaisu puolestaan lisää lasin kestävyyttä huomattavasti.

 

Yhdistelmäelementtilaseissa lasiin on mahdollista sisällyttää monia erilaisia elementtejä, kuten aurinkosuoja sekä karkaistu ja laminoitu lasi.

 

Ääneneristyslasit

Ääneneristyslaseilla eli desibelilaseilla voidaan eristää ääntä. Lasi voi olla esimerkiksi laminoitu lasi, jossa kahden tai useamman lasin välissä on ääntä eristävä kalvo. Eristyslaseissa desibeliarvoa voidaan lisätä eri paksuisilla laseilla sekä välilistan leveyttä (ilmatilaa) suurentamalla.

Sisustuslasit

Saat meiltä jokaiseen tyyliin ja tilaan sopivat sisustuslasit.

 

Dorma Muto Comfort -taitto- ja liukuovet

Siirtolasiseinäjärjestelmä tarjoaa tehokkuutta ja monipuolisuutta esimerkiksi julkisiin tiloihin. Se on toimiva ratkaisu, kun tilalta vaaditaan avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja äänieristävyyttä. Meiltä saat myös siirtolasiseinäjärjestelmien korjaus- ja huoltopalvelun.

 

Saunan lasiovet ja -seinät

Saunatiloihin voidaan luoda avara, valoisa tunnelma esimerkiksi saunan ja pesutilan väliin asennettavalla lasiseinällä. Lasiseinä on moderni sisustuselementti, joka antaa saunatiloihin tyyliä.

 

Saunojen lasiseinät valmistetaan karkaistusta turvalasista mittatilaustyönä. Lasivaihtoehtoina on kirkas lasi, kuviolasi, koristelasi tai sävylasi.

Suihkutilojen lasit

Lasinen suihkuseinä on erinomainen tilaratkaisu kylpyhuoneisiin, sillä suihkuseinä voidaan kääntää seinää vasten pois siivouksen tieltä. Mikäli kääntyvälle seinälle ei ole tarvetta, voidaan suihkuseinä asentaa kiinteäksi osaksi kylpyhuonetta. Suihkuseiniä voidaan myös yhdistellä ja luoda näin erilaisia suihkunurkkauksia. Seinän alaosaan asennetaan säädettävät jalat, jotta seinä ei estä veden valumista lattialla.

 

Suihkuseinä valmistetaan 8 mm:n paksuisesta karkaistusta turvalasista, joka voi olla kirkasta, etsattua, sävytettyä, kuvioitua tai silkkipainettua.

 

Lasiliukuovet

Kauttamme saat tyylikkäät Stremlerin tai Dorman lasiset liukuovet. Liukuoven voi kiinnittää oviaukon yläpuolelle joko seinään tai kattoon. Lasina käytetään karkaistua turvalasia.

 

Karmittomat lasiväliovet

Toimitamme ja asennamme mittatilaustyönä erilaiset karmittomat lasiväliovet. Kysy lisää!

 

Takaneduslasit

Kysy myös erilaisista turvallisista takaneduslaseistamme.

 

Välitilojen lasit

Saat meiltä monipuolisen valikoiman keittiön välitilojen laseja. Kirkkaiden lasien lisäksi valikoimaamme kuuluvat mattapintaiset etsatut lasit sekä erilaiset kuvio- ja sävylasit.

 

Taustamaalatut lasit sopivat erinomaisesti käytettäväksi seinää vasten. Lasit maalataan karkaisun yhteydessä ja niitä on saatavilla RAL-värisävyissä.

 

Meiltä saat myös Optiwhite-lasit, joista on poistettu lasin vihreä ominaisväri. Lasissa on erinomainen valonläpäisy. Se sopii paikkoihin, joissa lasin reunat ovat näkyvillä tai joihin halutaan mahdollisimman neutraali värisävy.

Kaidelasit ja kokolasikaiteet

Kaidelasit ovat turvallisuusmääräysten mukaista turvalasia. Kaidelasin vahvuus ja rakenne riippuu muun muassa lasien koosta ja putoamiskorkeudesta. Turvalasina voimme käyttää joko laminoitua tai karkaistua laminoitua lasia. Kaidelasin minimivahvuus on 4+4 mm:n laminoitu lasi.

 

Valmistamme kaidelasit aina määrämittaan leikattuna ja hiottuna. Sävyinä kaidelaseissamme ovat kirkas, pronssi, harmaa tai opaali. Tilauksesta toimitamme myös muita sävyjä.

 

Toimitamme myös kaidehelat sisä- ja ulkokäyttöön sekä tyylikkäät kokolasikaiteet.

 

Kuvio- ja sävylasit

Kuvio- ja sävylasit tuovat tilaan tyyliä ja pirteää ilmettä. Niitä voidaan käyttää vaikkapa pöytien kansilevyinä. Lasien sävyvalikoimaan kuuluvat harmaa, pronssi ja vihreä, ja sävy vaihtelee hieman lasin paksuuden mukaan. Sävylaseja voidaan käyttää myös ikkunoiden aurinkosuojina.

 

Kuviolasit ovat leikattavalta pinnaltaan sileitä ja toiselta pinnaltaan kohokuvioituja. Niitä käytetään etenkin paikoissa, joihin halutaan sekä peittoa että valoa. Kuviolasi ei paljasta selvästi, mitä lasin toisella puolella on. Kuviolasit sopivat etenkin ulko- ja väliovien laseiksi tai eristyslasielementtien 1. laseiksi.

 

Peilit

Saat kauttamme myös erilaiset peilit sisustuskäyttöön.

Peilit

Erisävyiset ja -muotoiset peilit ovat tyylikäs sisustusratkaisu. Peileillä voidaan helposti luoda avaruutta ja uusia ulottuvuuksia tilaan kuin tilaan. Valmistamme peilit mittatilaustyönä ja leikkaamme muodon asiakkaan toiveiden mukaan.

 

Myymme myös turvakalvopeilit. Turvakalvopeilejä käytetään yleisesti julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja terveysasemilla. Peilin rikkoutuessa kalvo pitää rikkoontuneet peilin palat koossa.

Valokatteet

Valokate, esimerkiksi lasikatto, sopii muun muassa terassin katoksi. Se tarjoaa suojan lisäksi myös valoa ja näyttävyyttä. Kattolasit ovat kaksi- tai kolmekerroksisia laseja, ja katoissa on mahdollista yhdistellä useita erilaisia elementtejä.

 

Suomen oloissa kattolasin on oltava lumipeitteen kestävää – meidän kattolasimme kestävätkin aikuisen miehen painon! Lämpimissä tiloissa käytämme aina määräysten mukaisia eristyslaseja. Teemme valokatteet mittatilaustyönä, kysy lisää!

Lasitarvikkeet

Lasi-Kallelta saat myös lasien ja peilien asennuksiin tarvittavat tarvikkeet:

 • helat
 • vetimet
 • saranat
 • alumiinilistat
 • kehyslistat
 • lasien ja peilien nostamiseen tarvittavat imukupit
 • jälkiasennuskumit
 • peilisilikonit
 • pellavaöljykitit
 • tiftilangat
 • tuulilasiliimat
 • tuulilasilistat
 • tuulilasikiinnikkeet
 • tuulilasin vettä ja likaa hylkivät pinnoitteet
 • Mowon-puhdistustuotteet ja -liimat.